Le Mystère des Truffes
Programma 2020

In samenwerking met het prachtige Château de Mercués, ons onderkomen in dit programma, organiseert Classic Emotions een enerverende week die ons meeneemt in de wereld van aarde, truffel, smaak, passie en beleving.
Anders dan anders en vol verrassingen in het Frankrijk van ooit.

Een ervaring die zijn oorsprong vindt in de 13e eeuw, imposant en vol geschiedenis, hooggelegen op de heuvels rondom Cahors, centrum van de zwarte truffel met een geweldig uitzicht over de vallei van de Lot.

Een week met weelderige luxe en comfort, schitterende kamers, een wijnkelder die zijn weerga niet kent, perfecte diners met bijpassende wijnen, heerlijk verzorgd ontbijt, een waarachtige weldaad voor wie dit op zijn waarde weet te schatten.

Château de Mercuès van wijn kunstenaar Georges VIGOUROUX opent speciaal voor ons vroeger in het seizoen haar deuren teneinde deze “truffel ervaring” in februari mogelijk te maken. Waarom in februari ziet u op de onderstaande truffelcyclus.

Aankomst even na het middaguur. Alwaar de auto’s op u staan te wachten.
Vanaf Blagnac/Toulouse binnendoor met de auto’s naar Cahors/Château de Mercuès alwaar ontvangst met champagne en amuse. Inchecken, borrel en daarna diner.
Een voorschot op het programma zoals ons dat voor ogen staat waarbij het zwarte goud de “truffel”de hoofdrol zal spelen
In het met twee Michelin sterren bekroonde restaurant Le Gindreau een “truffel brunch” bij Chef de cuisine Pascal BADET waarna we samen met de Chef de truffelmarkt in Lalbenque opgaan om kennis te maken met de handel en wandel van het mysterie.

Een lunch bij het tussen de wijngaarden gelegen restaurant Haut Serre van de familie Vigouroux.

Een lunch bij restaurant Les Sens in Puylaroque alwaar chef de cuisine Thiery PSZONKA en sommelier Tristan PETIT ons meer dan aangenaam zullen verassen. Prettig lichte gerechten vol smaak, kleur en geur.

Een bezoek met lunch aan het pittoreske, bij “les plus beaux villages” de France gerekende Rocamadour met aldaar een rondleiding door de burgermeester.
Een bezoek aan St. Cirq Lapopie. Eveneens gekenmerkt als een van “les plus beaux villages de France”.

We lunchen bij Monique VALLETTE alwaar Jamie Oliver himself zijn truffel kennis heeft verrijkt. We ervaren hier de truffel op de manier zoals dat in de campagne gaat, een tikkeltje boers maar oprecht en zuiver. Een beleving op zich en natuurlijk maken we kennis met Monique Vallette zelf.

We gaan koken en proeven bij Thomas CHARDARD, hier maken we kennis met zijn imponerende Malbec wijnen die de streek rond Cahors kenmerken.

We maken kennis met de ”Omelette Truffee Geante” en op het open vuur bereiden we lamsbout in de open keuken in een van de bijgebouwen op het landgoed Pech des Jammes, onontkoombaar met truffel. Veel echter kan het niet.

We gaan truffels zoeken en leren zodoende de geheimen kennen van een eeuwenoud intrigerend mysterie.

Februari zit vol verassingen.

Classic Emotions

Le Mystère des Truffes