Voor de 9e / 10e keer organiseert Classic Emotions een onvergetelijke week naar de Mille Miglia.

La corsa più bella del mondo

Nog mee in 2019? Er zijn twee plekken vrij gekomen!

Voorwoord:

Vanzelfsprekend is het leuk en bijzonder met een groep min of meer gelijkgestemde mensen een week lang op pad te gaan. Een 8-daagse tocht door 7 landen, –  met het materiaal van toen door het decor van toen –  met als motto:

“De reis is het doel” 

en natuurlijk is de Mille Miglia een fenomeen waar we meer dan bijzonder van zullen genieten en van heel dichtbij zullen beleven. De groep kent elk jaar opnieuw een samenstelling van verschillende pluimages, dat maakt het nu zo bijzonder.  Een week onderweg zonder “kudde gedoe” of andere onnodige onzin, met elkaar plezier beleven en iets leuks doen met mensen die elkaar vaak niet of nauwelijks kennen. Niet alleen sport verbroedert, als je dat tenminste vandaag de dag nog kunt zeggen, maar de samenhorigheid van positivisme verbroedert in ieder geval. De ervaring heeft geleerd dat er vriendschappen ontstaan. Ieder jaar opnieuw ervaren we dat de wijze waarop dit alles plaatsvindt toch wel heel bijzonder is en dat maakt het nu zo leuk om te doen. De auto is in deze “een middel om”, maar de mensen die zich ermee voortbewegen zijn minstens zo interessant zo niet interessanter, zodoende kan en mag eenieder prettig zichzelf zijn. En het kan nog, in het spaghetti vlechtwerk van vaak overvolle wegen routes vinden vol rust, ruimte en nostalgie. We hebben zorgvuldig ons best gedaan deze voor u te vinden.

Paul Seeger.

Het voorlopige programma

9 t/m 16 mei 2020

Mille Miglia Zaterdag 9 Mei 2020.

We starten de Classic Emotions Mille Miglia tour in Château Faucon te Donchery op de Frans Belgische grens.

Mille Miglia Zondag 10 Mei.

We vertrekken voor het eerste deel van de route, ieder op zijn eigen moment en in eigen tempo waarbij het streven is zo ongeveer 13.00u op het lunch adres te zijn. De ervaring heeft ons geleerd dat tussen de aankomst van de eerste en de laatste vaak niet meer dan een half uurtje zit.

Via de Ardennen naar de vallei van de Maas, glooiende geurige koolzaadvelden langs soms verlaten wegen brengen naar het imponerende Château d’Haroue alwaar we vlakbij zullen lunchen.

Alle lunches en diners onderweg zijn zorgvuldig uitgezocht en besproken waarbij rekening is gehouden met eventuele speciale wensen.

Na de lunch richting Alsace via het “parc national de Lorraine” door een prachtig natuurgebied om via de historische route des Crêtes tussen de beroemde wijngaarden van de Elzas aan te komen bij Château d’Issenbourg, alwaar men ons met hun vertrouwde gastvrijheid zullen ontvangen.

Na het aperitief, misschien wel in de tuin of op het terras met prachtig uitzicht, het diner en daarna een welverdiende nachtrust.

Mille Miglia Maandag 11 Mei.

Een ontbijt welk u niet snel zult vergeten…wat een overvloed, wat een mooi begin van een dag!

Richting Zwitserland. Een pittig stukje in de ochtend om uiteindelijk via Bazel, waar we ongemerkt dwars doorheenrijden, via Bern en het Lötchentall de autotrein bereiken die ons in korte tijd naar Goppenstein brengt waarna we de eerste serieuze heuvel zullen ontmoeten, de Simplonpas.

Boven op de top en vrijwel zeker in de sneeuw zullen we traditie getrouw lunchen.

We dalen af naar Italië en komen via een prachtige vallei vol grilligheden en kronkels bij het Lago Maggiore alwaar we worden ontvangen in Cannero Riviera. Ons hotel ligt direct aan het meer in een decor om van te dromen, veel Italiaanser kan het niet. Voor het diner, bij mooi weer aan het water, een wijnproeverij op de binnenplaats, smaakvol en imponerend. Romantiek puur sang.

Mille Miglia Dinsdag 12 Mei.

We gaan varen. Allereerst over het Lago Maggiore om via Verbania in Livigno weer aan te meren. Via een filmachtige route langs het meer buigen we ietsje landinwaarts om nogmaals via Zwitserland in Lugano aan te komen. We flaneren langs het water richting Como alwaar we aan de overkant van het meer lunchen als in een Italiaanse film. Typische streekgerechten vol smaak.

Na de lunch wacht ons een pittige klimpartij met een meer dan fantastisch panorama.

Via de hoogvlakten ten zuiden van de Stelvio en ten westen van de Groce Domini komen we via San Pellegrino in Desenzano della Garda. Hier zullen we twee nachten te gast zijn… Een hotel voorzien van alle denkbare comfort (net als alle andere hotels), een fraai rustpunt in het verhaal.

Mille Miglia Woensdag 13 Mei.

Na het ontbijt met een speciale vipshuttle naar Brescia om daar het gevoel van de Mille Miglia wel van heel dichtbij te mogen meemaken. Niet voor niets “La Corsa Piu Bella Del Mondo”

Ronkende motoren, brullende Ferrari’s, olie en benzine, door de staten manoeuvrerende Bugatti’s op weg naar de laatste keuring, pure nostalgie, een vleugje weemoed, roemruchte autohistorie en een volstrekt unieke sfeer die u nog lang zal bijblijven.

Net na de middag brengt de Shuttlebus ons terug naar het hotel in Desenzano alwaar een heerlijk lunchbuffet voor ons klaar staat en daarna “SHOWTIME”. Alle 450 auto’s denderen aan het hotel voorbij, ronkend, spinnend en accelererend. Een prachtige colonne imponerende oudheid, s’werelds meest tot de verbeelding sprekende rijdende automuseum.

Even bijkomen in de bar aan het zwembad of in de tuin………Italiaanse smaken aan tafel. Hoe eenvoudig mag het zijn?

Mille Miglia Donderdag 14 Mei.

We gaan de Alpen in, alwaar het bijna traditie is dat de grilligheid van de natuur altijd wel een verassing heeft, van stralend blauw tot sneeuwstormen, van lawines tot wegafsluitingen, van dichte mist tot gesmolten gletsjers, je weet het maar nooit. In ieder geval zal er nog veel sneeuw liggen op de toppen van sommige imponerende Alpenreuzen.

Dit alles is pas in de middag na de lunch vlak voor de Zwitserse grens. In een verlaten wintersport dorp worden we ontvangen door de familie van “Francesco” die het als een eer beschouwt voor ons de lunch te mogen verzorgen. Zo ongeveer de hele familie is gemobiliseerd om er een feestje van te maken.

Ook zij weten dat we de bergen in gaan……….

Na de Alpen zullen we via een korte lus door Oostenrijk aankomen in Lindau Insel alwaar de Bayerischer Hof ons met hun gepaste en warme gastvrijheid zal onthalen. Een prachtige plek aan de Bodensee en meer dan de moeite waard nog voor het diner een wandeling door het plaatje zelf te maken.

Mille Miglia Vrijdag 15 Mei.

Het “Schloss” in Duitsland is ons meer dan goed bevallen, dus wederom opgenomen in het repertoire van 2019.

Een laatste avond moet toch heel bijzonder zijn.

(Het voorlopige programma en prijs onder voorbehoud)

Datum: 9 mei t/m zaterdag 16 mei 2020.

Max. aantal deelnemers: 30 equipes.

Prijs: € 3950,- per equipe (2 personen).

Inclusief alle hotelovernachtingen/ontbijt/lunches/diner/wijnarrangement/VIP coach naar Brescia en terug/alle parkeergarages (m.u.v. Desenzano) uitgebreid routeboek/rally schild/technische ondersteuning.

Voorkeur deelname met “klassieke auto”.

Classic Emotions Media Message ontvangen?

YES PLEASE!

Classic Emotions Media Message