Toch ook een moment om voorzichtig weer vooruit te kijken zonder de realiteit uit het oog te verliezen in de hoop dat we enigszins zijn wakker geschud uit de vanzelfsprekendheid van alle dag zoals ons die volkomen normaal was.
Ik zou het kunnen vatten in de legendarische woorden van John Lennon:
“Life is what happens while you are making other plans”
Zonder plannen echter geen patronen, zonder gedachten geen droom.
Zodoende zijn we blij met de nieuwe data van de Mille Miglia in oktober.
Het zal een bijzondere ”Mille” worden, zeker als we dan terugkijken naar de lente van 2020 en hoe bizar dingen zijn gelopen.
Zo overleed in de schaduw van het Coronavirus de legendarische Sir Stirling Moss.

Voor eeuwig zullen de 10 uur en 7 minuten over de 1000 mijlen aan zijn naam zijn verbonden en dan heb ik het over 1955. Samen met Dennis (Pat) Jenkins is dit huzarenstukje ongeëvenaarde geschiedenis in de autosport.
De zilvergrijze Mercedes met startnummer 722 zal ongetwijfeld in Brescia te zien zijn.
We zien uit naar een geweldige week in de fraaie herfstkleuren van oktober.

Paul Seeger

La corsa più bella del mondo

De lichtkleur van oktober zal een bijzondere gloed hebben, misschien wel van enige toegevoegde waarde.
We zijn blij met de nieuwe data, in de hoop dat we deze moeilijke periode achter ons hebben kunnen laten.
Desalniettemin is het belangrijk om stil te staan bij al het aangerichte leed.

Classic Emotions Mille Miglia Jubileum Tour

18 t/m 25 oktober 2020

Classic Emotions Mille Miglia Jubileum Tour 2020

De jubileum tour, de tiende keer!

Mijn gedachten gaan terug naar 2009, de eerste tocht. Met 4 equipes op pad volledig anders in vergelijk met nu.

Zo is het door de jaren heen uitgegroeid tot iets bijzonders, een gedeelde beleving met een altijd weer bijzondere groep mensen.
Nee, geen groepsgedrag maar een aangename samenhorigheid gebaseerd op interesse, het met elkaar willen delen en beleven op een manier waar iedereen vooral zichzelf kan en mag zijn.
Ieder jaar opnieuw ontstaat er iets wat we beschouwen als “bijzonder”.
We zijn er trots op dit voor de tiende keer te mogen organiseren.

La corsa più bella del mondo

Alhoewel niet valt te ontkennen dat het volstrekt unieke gebeuren in Brescia, de start van de Mille Miglia, “La piu bella corse di Mondo” een hoogtepunt mag worden genoemd, staat iedere dag op zichzelf, een ontdekkingsreis langs misschien wel de mooiste stukjes van het ”oude Europa”.  Met het materiaal van toen door het decor van toen en ja, het is er nog.

Inmiddels is “het materiaal van toen” ietwat bijgesteld en gaat de voorliefde nog steeds uit naar “classics” echter naarmate de jaren vorderen zijn ook de” youngtimers” goed vertegenwoordigd.

Per slot van rekening zijn het vooral de mensen die het plaatje kleuren. Vanuit dat perspectief zien we terug op geweldige en onvergetelijke momenten vanuit de negen voorgaande edities.

Het programma voor 2020 is een dag langer, zonder zelf te hoeven rijden, met een bezoek aan het Mille Miglia museum, een lunch in de wijngaard van Fornasser en een bezoek aan Verona.

Deze dag gebruiken voor volledige ontspanning in geboden faciliteiten van het hotel is ook alleszins aangenaam.

We gaan er weer iets moois van maken en zien er nu al naar uit.

Paul Seeger

Aanvang zondag 18 oktober in Edesheim (Duitsland)

We treffen elkaar in de namiddag zo rond de klok van vijf alwaar de borrel en de hapjes klaar staan. Een ontvangst bij goed weer in een prachtige ambiance, onder de bomen op het terras van het Toscaans aandoende Schloss Edesheim, gelegen tussen de wijngaarden van de Pfalz.

Dit is de plek van samenkomst, alwaar in ontspannen sfeer de start van een enerverende week gestalte zal krijgen.

Een welkomstwoord, wat “ins & outs”, routeboeken, rallyschilden, en dan het eerste diner.

Maandag 19 oktober

Van Edesheim naar Triberg.

Een prachtige tocht met hier en daar een stukje snelweg om uiteindelijk in het hart van het Schwartzwald te geraken. Misschien wel de mooiste stukjes van Duitsland met geweldige panorama’s en uitgestrekte bossen. De lunch “in de stijl van de streek” vindt plaats in Triberg getekend door koekoeksklokken, Schwartswälder Spezialitäten en een bijzondere waterval.

Van Triberg naar Lindau Insell.

Het middag gedeelte is niet al te lang, ook hier en daar een stukje snelweg richting Bodensee. Dit geeft ons tijd en de gelegenheid, na te hebben ingecheckt in ons hotel “Die Bayerischer Hof”, een wandeling te maken door het pittoreske Lindau Insell en of wellicht een terrasje aan het water in een ansichtkaartachtig decor. Rond de klok van acht het diner.

Dinsdag 20 oktober

Van Lindau Insell naar Aprica.

We beloven u sneeuw… we gaan de bergen in. Via een klein stukje Oostenrijk richting Zwitserland. Een aantal sneeuwreuzen boven de 2200 meter zijn onderdeel van de route die bij mooi weer adembenemend is en bij slecht weer, grimmig en mystiek De Julierpass (2284m), de Passo del Bernina (2330 m) en afhankelijk van de weersomstandigheden de Albulapass. De lunch in authentieke Italiaanse bergsfeer in de wintersport plaats Aprica alwaar de familie van ”Francesco” alles uit de kast zal trekken om het ons zo aangenaam mogelijk te maken.

Van Aprica naar Desenzano del Garda

Ook het middag deel staat in het teken van de bergen. In tegenstelling tot het mondaine Zwitserland passeren we Italiaanse bergdorpen alwaar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Imponerend landschap bergpassen uit lang vervlogen dagen, spannend en uitdagend.

Het Palace hotel in Desenzano is onze rustplaats voor de komende drie dagen, voorzien van alle comfort. Diner rond de klok van half negen.

Woensdag 21 oktober

Een dag zonder zelf te hoeven rijden. We gaan naar Brescia, althans voor wie mee wil doen aan dit deel van het programma, met de voor ons beschikbare VIP coach. Een bezoek aan het Mille Miglia museum om alvast te proeven aan de pure nostalgie van dit wereldberoemde evenement.

Daarna onderweg naar San Pietro in Cariano, diegene die dit deel van het programma wel willen meemaken kunnen worden opgehaaldalwaar we Italiaanse sferen van heel dichtbij gaan meemaken. Een bezoek aan de wijngaard van Fornasser met proeverij en daarna een lunch in het dorpje op het plein aan een mooie lange tafel. Na de lunch een bezoek aan het authentieke Verona alwaar u zo’n twee uur uw eigen gang kunt gaan.

Vervolgens terug naar Desenzano del Garda voor het diner in de inmiddels vertrouwde omgeving.

Donderdag 22 oktober

Met de VIP coach naar Brescia alwaar we het gebeuren rondom start en verzegeling van de 450 Classic Sport Cars, van wel zeer nabij gaan meemaken. Brullende motoren, olie en benzine, klinkende namen uit de race- en autosport wereld van lang geleden. Een beleving die zijn gelijke nergens ter wereld kent op een manier die volstrekt uniek mag worden genoemd.
U gaat het zelf beleven.

Rond de klok van twee verlaten we dit strijdtoneel en gaan terug naar Desenzano alwaar een gevarieerd lunchbuffet op ons wacht. Daarna zitten we buiten voor het hotel eerste rang om de gehele stoet Ferrari’s, Bugatti’s, Masserati’s en een keur van andere klinkende merken van voor 1957 voorbij te zien en horen gaan. Bijzonder en volstrekt uniek, dan de laatste avond in Desenzano alvorens we de terugtocht aanvangen.

Vrijdag 23 oktober

Van Desenzano naar Varenna.

Een pittig stukje tot het lunch adres. Over de hoogvlakten ten zuiden van de Stelvio gaan we richting het Como meer. Een prachtige route met veel kronkels die ons brengt naar Varenna aan de oever van het meer. De afdaling naar Como is geweldig en geeft schitterende uitzichten over het prachtige blauw en de kleurrijke omgeving. We lunchen bij “Luigi” op het terras met uitzicht over het Como meer.

Van Varenna naar Cannero Riviera.

We gaan varen, met de Ferry het meer over naar Menaggio om vervolgens weer aan land te gaan richting Lugano en het Lago di Maggiore. Italië/Zwitserland/Italië. Heerlijke zomerse taferelen langs de oevers van het meer om uiteindelijk aan te komen in Laveno alwaar we opnieuw aan boord gaan teneinde het Lago di Maggiore over te varen. Eenmaal op de andere oever in Verbania rest ons nog een kort stukje alvorens aan te komen in het immer gastvrije Cannero Riviera, alwaar ons een meer dan gastvrij onthaal ten deel zal vallen. Een schitterend decor, veel Italiaanser kan het bijna niet.

Voor het diner een wijnproeverij waar u kennis kunt maken met de vaak meer dan smaakvolle prachtige wijnen uit de streek. Daarna bij mooi weer het diner op het terras aan het Lago di Maggiore, een moment dat een onvergetelijk vakantiegevoel zal nalaten.

Zaterdag 24 oktober

Van Cannero Riviera naar de Sempione.

Een route door een meer dan schitterend natuurgebied met bijzonder smalle weggetjes, een traject dat vroeger vaak werd gebruikt in heuvelklim trajecten, gelukkig bij dat soort gelegenheden zonder tegenliggers. Vlak bij Domodossola gaan we de Sempione op alwaar we op de top, waarschijnlijk in de sneeuw, lunchen bij Nicole in de sfeer van een skihut met de daarbij passende gerechten.

Van de Sempione naar Rouffach.

We dalen de Sempione af en rijden door het dal een stuk oostwaarts richting Brig waar we de autotrein nemen naar Kandersteg.

Aangekomen dalen we af en volgen de weg door het Kandertal richting autobaan die we volgen naar Bern en Basel. Bij Basel verlaten we de autobaan en gaan dwars door de oude stad richting de Elzas. Een mooi en rustig laatste stuk door het binnenland van Frankrijk alvorens we aan komen in Rouffach midden tussen de wereldberoemde wijngaarden van de Elzas alwaar we in het authentieke en charmante Château d’Issenbourg worden ontvangen.

Apéritief in de tuin of op het balkon met een geweldig panorama, daarna een heerlijk diner in de prachtige gewelven van dit kasteel.

Zondag 25 oktober

VAN ALSACE NAAR MOSELLE.

Vanuit de wijngaarden van de Alsace slingeren we richting de immer boeiende Vogezen om uiteindelijk neer te strijken tussen de wijnranken aan de oever van de Moezel.
In de oksel van Frankrijk Luxemburg en Duitsland ligt onze laatste pleisterplaats het imponerende

“Schloss Berg”

Een verrassende combinatie van “oud en nieuw” een prachtige plek voor onze laatste avond, gelauwerd met 5 sterren en imponerende gastvrijheid. Een glas op het terras, de prijsuitreiking, een laatste woord en een BBQ in de tuin.

Een plezierig gegeven voor wie dat weet te waarderen, op zondagochtend staan tot 12 uur de “fitness, de sauna en het zwembad” tot onze beschikking.

Vanuit Schloss Berg naar midden Nederland is slecht 4 uur rijden.